Intensieve veehouderij

Pan voedering (Landmeco)

Voerpan met Kick-off (gepatenteerd)

Het is cruciaal dat eendagskuikens de best mogelijke condities bij de start hebben. Aan deze eis wordt voldaan door het kick-off voersysteem die centraal geregeld overvulling mogelijk maakt bij alle pannen op hetzelfde moment. Het kick-off voersysteem is centraal controleerbaar voor elke voerlijn (door de voerbuis te draaien), wat extreem tijdsbesparend is en het handwerk vervangt van het aanbrengen van voer op kuikenpapier.

Als enige systeem, geeft het kick-off systeem de mogelijkheid om eendagskuikens regelmatig te voeren met vele kleine hoeveelheden voer. Handmatig is dit zeer lastig en tijdrovend. Met het kick-off systeem kan 0.5kg per opening worden bijgevoerd. Het is verder mogelijk, om het kick-off systeem te combineren met "volledig overflow", waardoor 1.3kg voer kan worden bijgevoerd per opening.

+ 30g De eerste weken

Het systeem stimuleert de kippen. Niewsgierigheid en collectiviteit activeert ze om vers voedsel te zoeken. Experimenten hebben ons laten zien dat het gewicht van de kuikens tot zelfs 30g hoger is dan normaal na de eerste week, als het kick-off systeem is gebruikt.

Voerpan met Kick-off

Easy-clean (gepatenteerd)

Als enige systeem geeft easy-clean de mogelijkheid om alle pannen van de voerlijn in de schoonmaakpositie te brengen met een enkele handeling (centrale rotatie van de buis). In deze positie zijn alle openingen gelijktijdig gesloten, dit geeft de zekerheid dat de buis aan de binnenzijde droog blijft. Landmeco pannen hoeven niet uit elkaar gehaald worden om schoongemaakt te worden. Easy-clean is extreem tijdsbesparend en minimaliseert het handwerk, welke zo typisch is verbonden aan het schoonmaak proces.

Voerpan Easy-clean

De feiten

Patent
Landmeco heeft het patent op de oplossing met de rotatie van de voerbuis ten opzichte van de voerbuis en kick-off en easy-clean systeem.

De pan heeft een lage rand (52mm), welke toestaat dat de eendagskuikens gemakkelijk toegang hebben tot het voer. Ook de eetlust van de kuikens verbeterd als het voer verser blijft, er is maar ongeveer 900g voer in de pan. Een ander voordeel is dat de pan al na een paar dagen omhoog kan worden gelierd zodat hij geen contact meer maakt met het strooisel en de mest.

Geen voerverspilling
De pan is ontworpen op basis van de eis dat er geen voer verspild wordt. Dit wordt verzekerd door een speciale panrand en de geintegreerde partimenten. Het voer wordt op de juiste afstand van de rand neergelegd, zodat zelfs een eendagskuiken het voer kan bereiken zonder in de pan te staan. Dit voorkomt besmetting doordat het voer nu niet meer vermengd wordt met strooisel en mest.

Transparante conus
Landmeco pannen hebben een transparante conus, welke het makkelijk maakt om te zien of de conus en de pan schoon zijn. Ook is het daardoor goed zichtbaar of er voer in de pan aanwezig is, dit verbeterd de condities voor het dagelijkse management.

Direct vulsysteem (optioneel)
Als een direct vulsysteem wordt gebruikt worden de voerlijnen gevuld zonder het gebruik van voerhoppers op iedere lijn. De valpijpen worden gebruikt als enige vorm van voeropslag. Door het gebruik van maar een voerhopper wordt het schoonmaken veel eenvoudiger, en het vereenvoudigd ook de timing van de laatste voerbeurt voorafgaande aan het slachten. Ook kan elke voerlijn zelf de aanvoervijzel individueel starten, om zo te voorkomen dat de voerlijnen leeg staan te draaien.

« Naar de pluimvee pagina

Meer informatie?

Kunnen wij iets voor u betekenen? Vraag dan een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op.

Vraag een offerte aan